Будућност града

Будућност Приједора видим у младим људима, они су моја покретачка снага, јер сам дио њих. Младост мора да остане у нашем граду, јер данас без младости, сутра неће бити ни старости. Како бисмо то постигли, потребно је обезбиједити будућност за младе људе. Првенствено, образовање треба да буде у складу са потребама градског тржишта рада.

Када будемо образовали кадрове за посао, а не за статистику Завода за запошљавање, то је напредак. Треба да подржимо најбоље међу најбољима, нећу дозволити да врхунски ђаци и студенти, напусте свој град. Они ће имати и најбоље стипендије, да сутра као образовани стручњаци из својих области дођу у Приједор и буду креатори боље будућности. Они морају бити и сигурност те будућности.

Здрава и јака младост, треба да подржи и омогући лагодну старост пензионерима. Они су градили овај град и заслужују да им град узврати, а све то могуће је кроз буџет у којем пензионери морају више да партиципирају, јер, и они су били будућност нашег града и биће увијек поштовани, уз заслужену пажњу.

Будућност су здравствени радници, привредници, пољопривредници, угоститељи, занатлије и туристички радници. Без адекватне помоћи и подршке њима нема бољег сутра. Субвенције, равноправност, лојална конкуренција – то је оно што њима треба. Да буду дио тима „једнаких“, без страха „од политички намјештених“ инспекција, да отварају и проширују, а не да затварају своја врата. Морамо бити свјесни, не само због садашње ситуације да су здравствени радници најважнији фронт очувања здравља, а тиме и сигурне будућности. То се не смије заборавити ни у једном тренутку. Никада!

Будућност нашег града је у наталитету. Пронаталитетна политика, на нивоу градске власти, може и мора боље. Породица треба да се припреми за долазак новог члана, те ту породицу треба новчано стимулисати да без проблема дочека најљепши животни тренутак. Треба да радимо и живимо за најљепшу музику живота – плач новорођених беба, јер то је најважнији услов опстанка будућности.

Будућност нашег града су и спортисти, умјетници, естрадни радници, јер они име Приједора преносе ван наших граница. Они заслужују подршку. Својим побједама, љепотом умјетничких дјела и естрадних доживљаја они обогаћују животне хоризонте свих генерација. То је оно што ће будућност нашег града учинити препознатљивом и прихватљивом и даље од Приједора, али биће то будућност само Приједора у коју ће своја достигнућа уградити спортски и културно-умјетнички радници. Сви ћемо се потрудити да им обезбиједимо услове за такве резултате који ће бити понос Приједора и његових грађана, а и задовољство оних који нам долазе у госте.

Приједору треба – конкурентна привреда, „здрава“ болница, нови вртић за нашу дјецу, градски и приградски превоз, увезане линије – сви да буду приоритет, а не један међу њима. Град на Сани има традицију и заслужује Културни центар, Мултимедијални центар и Омладински центар. Окупљени на једном мјесту – отварамо границе Приједора и градимо бољу будућност! Живјели смо јуче и данас, те морамо мислити на сутра, јер вријеме никог не чека. Ко не иде у корак с временом нема будућности.